DI: Ungdomselitesamling - Mindful Riding med Jón

Lørdag den 29. juni 2024

Til vores næste samling skal vi besøge Jon Stenild, som vil fortælle os om hans koncept Mindful Riding. Dagen vil bestå af en teoridel samt en praksisdel, og til sidst vil Cecilie runde dagen af med nogle mentale redskaber, som I kan implementere frem mod DM. Herudover vil Jon også fortælle om, hvordan hans oplevelser har været på landsholdet – både det gode og det, som nogle gange kan være svært. Her får I også mulighed for anonymt at stille Jon spørgsmål. 

Jon fortæller om Mindful Riding:
Det gode samarbejde mellem hest og rytter er altid rytterens ansvar. Mindful Riding giver redskaber til at kunne ride med spændstighed, kraft og samling - uden spænding og modstand.

Det gode samspil mellem hest og rytter afhænger af rytterens evne til at regulere både sit eget og hestens spændingsniveau. Hesten kan mærke sin rytters hjerterytme, og den spejler i udstrakt grad rytterens spændingsniveau. Når rytterens forståelse og redskaber er på plads, kan vi gå videre til hesten. En af de fantastiske egenskaber ved heste er, at de er umiddelbare dyr, der i høj grad er til stede i nuet. Det forventer de også, at vi er. Derfor er det vores ansvar at prøve at ride i nuet. Men det strider næsten imod vores natur som mennesker – vi er eksperter i at analysere fortiden og lægge planer for fremtiden. Så for de fleste mennesker kræver det derfor en (stor) indsats at være til stede i nuet. Vi skal hjælpe hesten til at vælge det rigtige svar. Det gør vi ved at gøre den ønskede reaktion til den fysisk letteste, og den uønskede reaktion lidt mere krævende.

Det praktiske:
Vi mødes omkring middag, så der er mulighed for alle kan nå frem. Det endelige starttidspunkt kommer senere. Der vil være frokost og eftermiddagskaffe til samlingen. Prisen for samlingen er 350kr.

Samlingen kræver et vis antal deltagere, før vi kan gennemføre. Skulle samlingen mod forventning blive aflyst, vil I få refunderet jeres penge.

Arrangørens kontaktinfo

Dansk Islandshesteforening, Eliteudvalget



Se arrangørklubben på SPORTI

Dansk Islandshesteforening

Mødested/startsted

Langtved Isheste
Dybvadvej 124
9740 Jerslev J
Danmark Vis på kort Navigér hertil