Gandur avls weekend

12. - 13. oktober 2024

Gandur invitere i år til et brag af en avls weekend. D. 12 og 13 Oktober 2024

Vi har i år valgt at udvide vores succesfulde føl og ungheste bedømmelse. Denne gang har vi derfor flere nye tiltag med, som vil have interesse for dig der ønsker at fremme din avl og/ eller bare er nysgerrig og gerne vil nørde sammen med os andre og måske blive klogere på hvad en dommer egentlig kigger på.

Program:

Lørdag d. 12.10 har vi glæde af at præsentere William Flügge som er kårringsdommer. William starter ud med Bedømmelse af 1, 2 og 3 års heste som i kender det fra tidligere år. Herefter vil William lave en Clinic til os hvor omdrejningspunktet er Bygningsbedømmelse. Clinic vare ca. 2 timer +/- og efterfølgende vil der være vejledende bygningsbedømmelse af heste fra 4 år og opefter.

En avls weekend skal også indeholde lidt ridning. Vi slutter derfor lørdagen af med fremvisning unge talenter og top heste (nærmere info og program følger), samt der er mulighed for hyggelig fællesspisning sammen med andre avls interesserede og ikke mindst mulighed for at få sig en god snak om evt. kommende avls arbejde.

Søndag d. 13.10 har vi æren af og byde velkommen til Bjarne Poulsen, som har været dommer til vores føl bedømmelse de 2 foregående år. Bjarne vil bedømme føl fra årgang 2024 og har man lyst kan man også få chippet sit føl denne dag. Ønsker man chip, er det et krav at man ved sin føl anmeldelse til DI. Har valgt ”Seges” som chip mærker. Pris for chip vil afhænge af hvor mange der melder sig. ”Jo flere, jo billigere.” - afregning for chip sker ved faktura direkte fra Seges hjem til dig.

Info om fremvisning:

Føl, 1, 2 og 3 års heste fremvises alle i Ride hus. Føllene vises sammen med deres mor. Vi anbefaler at de er håndterbare og grime vant af hensyn til dommeren, da dette letter bedømmelsen. Det forventes at 1, 2 og 3 års er opdraget så de kan trækkes med og kan stå nogenlunde stille når de bygnings bedømmes.

Fremvisning foregår ved at de først stilles op til bygnings bedømmelse og herefter vises løs i hallen, hvor de drives rundt, ejer / fremviser skal selv sørge for at drive sin hest / heste rundt og evt. selv skaffe sig en hjælper hvis dette ønskes.

Vejledende bygningsbedømmelse foregår ved at hesten får lavet forskellige målinger, Hesten vises i trense uden næsebånd, Hesten stilles op så den tager sig bedst muligt ud, med siden til dommeren. Der gives karakter for hoved, hals, mankekam og skulde, ryg, kryds, proportioner, benkvalitet, hove, man og hale. Dommeren beder til sidst fremviseren om at mønstre hesten. Først i skridt og derefter trav. Hvorefter dommeren giver karakter for bevægelse.

Best in Breedning:

Føl/ ungheste bedømmelsen kan give adgang til ”Best in Breeding” D. 9.11.24 Hvis man opnår karakterkravet som i 2024 er 130 point for føl årgang 2024 og 120 point for ungheste 1 - 3 år. (årgang 2023 – 2021)

Sponsor/ præmier:

Alle deltagere med hest får en roset med hjem. Sponsoreret af Gandur, samt de der er heldige at kvalificere sig til BIB. også honoreres med en roset for kvalifikation der til.

Vi har igen, igen været heldige at få skønne bedæknings præmier ved skønne hingste sponsoreret. Bedækningerne vil gå til præmier til de bedste føl/ ungheste. Traditionen tro vil der naturligvis være amerikansk lotteri hvor vi har massere flotte sponsorpræmier på højkant til mange heldige vindere.

  • Lodder til amerikansk lotteri sælges begge dage i vores cafe.
  • Alle præmier skal afhentes inden arrangementet slutter – ellers ryger de i puljen til et andet arrangement sener på året.

Der vil søndag være mulighed for, at stemme på det Hoppeføl og hingsteføl man bedst synes om. Og de 2 mest vindende føl får en ekstra præmie med hjem.

Tilmelding, framelding, ændring:

Tilmeldingen åbner d. 1.9.24 kl. 20.00 for Gandur medlemmer og for ikke medlemmer d. 8.9.24 kl. 20.00

Tilmeldingen lukker d. 1.10.24 kl. 20.00

Publikum er meget velkommen til at komme og kigge til bedømmelserne af føl, 1, 2 og 3 års heste, både lørdag og søndag, Dette er ganske gratis.

Ønsker du at være med til Clinic og efterfølgende vejledende bygningsbedømmelse, spisning mm. Skal der købes billetter til dette. (begrænset antal)

Melder du din hest til vejledende bygningsbedømmelse deltager du gratis i Clinic. Da andre på den måde får et indblik i bedømmelserne ved at se forskellige heste. 

  • Der vil være plads til 30 heste pr. dag.
  • Der oprettes venteliste som medtages hvis tidsplanen tillader det. For at komme på venteliste send mail til Rikke Brandt rikkebrandt1975@gmail.com
  • Vi forbeholder os retten til at aflyse og/ eller ændre i programmet ved for få tilmeldinger, samt afholde alle aktiviteter enden lørdag eller søndag.
  • 20 heste tilmeldt pr. dag for planlagt gennemførsel.
  • Tilmeldingsgebyr, boks mm. refunderes ikke ved framelding medmindre der fremvises gyldig dyrlægeerklæring el. lægeerklæring.
  • Det er ikke tilladt at sælge sin plads, boks, fold mm. Uanset årsag.
  • Skulle man af den ene eller anden årsag ønske at medbringe en anden hest end den tilmeldte, koster det 100 kr. pr ændring.

Priser:

  • Startgebyr Gandur medlem 400 kr.
  • Gæstemedlemskab 100 kr.
  • Vejledende bygningsbedømmelse 50 kr.
  • Clinic 150 kr.
  • Spisning Lørdag aften 100 kr. for voksne / 80 kr. for børn under 12 år. - Gandur vil være vært ved Kaffe, te og kage.
  • Boks pris pr. dag 250 kr. (max. 20 tilrådighed pr. dag)
  • Fold pris pr. dag. 100 kr. Medbring selv hegns materiale og strøm – dette er påkrævet.

Praktiske oplysninger:

  • Det er IKKE tilladt at have hesten stående i hestetrailer under arrangementet der skal benyttes fold eller boks. Dog med undtagelse hvis du har ”boks trailer”
  • Hingste fra 1 år (årgang 2023) og op efter skal stå på boks.
  • ALLE heste skal tjekkes ind ved ankomst og der skal vises hestepas på 1, 2 og 3 års samt på føl hopper.
  • Alle heste skal være påbegyndt vaccinations program – føl 2024 er naturligvis undtaget.
  • Medbring selv strøelse til boks.
  • ALLE bokse skal rengøres ved aflevering – Ellers opkræves der 1000,- for vores arbejde.
  • Syge heste / Besætninger bliver naturligvis hjemme.
  • Tidsplan kommer ugen op til på Gandurs Fb. Gruppe og sendes på mail. Samt der sendes info mail ud til alle deltagere.
  • Alle deltager skal forvente at de kan blive tildelt en hjælper opgave. Det kan være som sekretær, pølle opsamler, ledvogter, osv.
  • Menu til Lørdag aften kommer senere. Men det vil som udgangspunkt være noget de fleste kan være med på.
  • Medbring evt. stol og varmt tøj da vi skal være i Ridehallen til alle aktiviteter.

Cafe:

Gandurs Cafe er naturligvis åben under hele arrangementet både lørdag og søndag. Hvor der kan købes øl, vand, kaffe, te, kage, snacks og frokost. Alt sammen til super gode priser.

  • Frokost menu vil på et senere tidspunkt blive slået op på Gandurs FB.

Lørdag aften er det muligt at købe øl og vand via selvbetjening.

Cafeen tager imod kontanter og Mobilepay – HELST Mobilepay.

Adressen er Gl. Hornstrupvej 63 7100 Vejle

Ved spørgsmål kontakt Rikke 29911514

Vel mødt til en hyggelig weekend i Gandurs ånd med alle de talentfulde heste.

Mvh. Gandurs Aktivitetsudvalg.

Arrangørens kontaktinfo

Gandur / Stine Madsen



Se arrangørklubben på SPORTI

Gandur

Mødested/startsted

Gl. Hornstrupvej 63
7100 Vejle
Danmark Vis på kort Navigér hertil