DI Islandshestekongres 2015

Søndag den 25. oktober 2015

Dansk Islandshesteforening inviterer dig til Islandshestekongres 2015 søndag den 25. oktober 2015 kl. 10.00-16.30 på Vilcon Hotel og Konferencegaard, Lorupvej 44, Bøstrup, 4200 Slagelse.

Kl. 10.00: Dørene åbner

Kl. 11.00-12-30: Træning, sikkerhed og hestevelfærd skal gå hånd i hånd – v. Jan Ladewig, dyrlæge og professor emeritus, Sektion for dyrevelfærd og sygdomsbekæmpelse, Københavns Universitet.

Jan Ladewig fortæller om sin store interesse for den videnskabelige baggrund for træning af heste, hvor han retter særligt fokus på sikkerhed i ridningen i forening med velfærd for hesten. Jan Ladewig kommer blandt andet ind på Andrew McLean og Paul McGreevys ”ISES’ 10 træningsprincipper”.

Kl. 12.30-13.15: Frokost

Kl. 13.15-14.10: Vælg mellem spor 1 og 2 – oplæggene holdes samtidigt

  1. Avl af islandske heste – sådan bruger du BLUP-tal – v. Rolf Olsen
    Her kan du blive klogere på, hvad BLUP-tal er, og hvordan du ved at forholde dig kritisk til dem kan bruge dem, når du tilrettelægger din egen avl. Rolf Olsen har sammen med sine forældre avlet islandske heste i 40 år og formidlet sin viden i TÖLT gennem de seneste 20 år.
  1. Sådan skaber I adgang for heste i naturen – v. Ditte Staun, projektmager, kommunalpolitiker i Skive og islandshesterytter:
    Hvordan kan du eller din klub arbejde for at skaffe bedre adgang for ridende i naturen? Hvordan kommer du i konstruktiv dialog med myndigheder og lodsejere? Hvornår skal I melde jer på banen med jeres idéer, og hvilke kontakter kan I trykke på, for at det lykkes?

Kl. 14.15-15.10: Vælg mellem spor 3 og 4 - oplæggene holdes samtidigt

  1. Sådan styrker du hestens overlinje – v. dyrlæge Sara Mikkelsen, Vejle Heste
    Heste er atleter, og vi bruger dem til arbejde, som ikke er naturligt for dem. Det stiller store krav til os som ryttere. For at sikre, at hestene kan holde til at bære rytter og eventuelt præstere på konkurrence-niveau, er det vigtigt at vælge en træningsform, der i så høj grad som muligt er tilpasset hestens fysik.
  1. Afgræsning og grovfoder - v. Maja Mandrup Jacobsen, jordbrugsteknolog og konsulent ved St. Hippolyt.
    Når der skrives og snakkes om hestefoder, er det ofte kraftfoderet, der er i fokus. Men hestens primære foder kommer fra afgræsning og grovfoder. Vi kigger derfor på hvordan hesten får dækket sit behov, og hvilke ting du som ejer skal være opmærksom på, og hvordan du kan kompensere for eventuelle mangler i grovfoderet.

Kl. 15.10-15.30: Kaffe

Kl. 15.30-16.25: Vælg mellem spor 5 og 6 – oplæggene holdes samtidigt

  1. Opnå den rette balance i træningen af sportsheste - v. Rikke Munk, ph.d. studerende og dyrlæge, Højgaard Hestehospital.
    Her får du får en introduktion til de parametre, som spiller en vigtig rolle for både fysisk og psykisk præstation hos sportshesten. Træning af holdbarhed og præstation handler om at ramme netop den mængde og intensitet, som den enkelte hest har behov for.
  1. Med naturen som forbillede - v. Maja Mandrup Jacobsen, jordbrugsteknolog og konsulent, St. Hippolyt.
    ”Hvis hesten frit kunne vælge” er vores forudsætning. Vi kigger på, hvordan vi med dette udgangspunkt får natur, videnskab og teknik til at gå hånd i hånd, når det handler om det bedste for dine heste. ”

Kl. 16.25: Farvel og tak for i dag

Pris: 275 kr. medlemmer – 475 kr. for ikke-medlemmer.

Formiddags- og eftermiddagskaffe og sandwich til frokost er inkluderet i prisen.

Sidste frist for tilmelding er 22. oktober 2015 kl. 23.45.
Tilmelding på Sporti.dk.
Ret til ændringer forbeholdes!

Dansk Islandshesteforening

Arrangørens kontaktinfo

Dansk Islandshesteforening



Se arrangørklubben på SPORTI

Dansk Islandshesteforening

Mødested/startsted

Vilcon Hotel og Konferencegaard
Lorupvej 44
4200 Slagelse
Danmark Vis på kort Navigér hertil