Dagfari: Alrids-træningsstævne

11. - 12. juni 2016

Dagfari inviterer til 2 dages alrids-træningstævne med alle alridsiciplinerne.
Den 11. og 12. juni 2016. Alle kan være med.
Adresse: Stutteri Bakkeholm, Tinghusevej 40, 3230 Græsted.
Klasser: AL4, AL3, AL2
Kort info om klasser. Alle alrid klasser består af 5 delelementer.

  • 1 dag: Udholdenhed (distance) og terrænlydighed (terrænspringning)
  • 2 dag: Lydighed (dressur), gangarter(traditionel firgangsklasse) og hurtighed (galopløb)

Dicipliner/klasser:

AL4

  • Udholdenhed: 8km fordelt på 2 etaper inkl. Terrænetapen (5 min. pause mellem hver etape.  Tempo: 9 km/t.
  • Terrænlydighed: 8 forhindringer med max. 40 cm høje.
  • Lydighed: program med skridt, trav og/eller tølt
  • Gangarter: 4.5 program (let firgang)
  • Hurtighed: enkeltstart 200 meter med hurtigste tid. Ekvipagen skal være i skridt efter 75 m.

AL3

  • Udholdenhed: 13 km fordelt på 3 etaper inkl. Terrænetapen (5 min pause mellem hver etape). Tempo: 10-12 km/t
  • Terrænlydighed: 12 forhindringer max. 50 cm høje.
  • Lydighed: program med skridt, trav og/eller tølt og galop
  • Gangarter: 4.5 program (let firgang)
  • Hurtighed: enkeltstart 200 m med hurtigste tid. Ekvipagen skal være i skridt efter 75 m.

AL2

  • Udholdenhed: 18 km fordelt på 4 etaper (5 min pause mellem hver etape) Tempo: 11-13 km/t
  • Terrænlydighed: 16 forhindringer. Max 65 cm høje.
  • Lydighed: program med skridt, trav, tølt, galop, schenkelvigninger i skridt.
  • Gangarter: 4.3 eller 5.1 program (5.1 kun tilgængeligt på 250 meter bane)
  • Hurtighed: Enkeltstart med hurtigste tid. Ekvipagen skal være i skridt efter 75 meter.

Mere detaljerede beskrivelse af de enkelte klasser kan findes i alridreglementet som findes på DI`s hjemmeside under ”sport”. Vi følger så vidt muligt de gældende regler, men der kan være afvigelser.

Tilmelding:

Tilmelding åbner på Sporti d. 13. april kl. 18 og lukker de. 10. maj kl. 18.00 eller når alle pladser er besat. Der er plads til 35 ekvipager. Stævnet er åbnet for alle islænderekvipager. Startgebyr 800 kr. (se hvad det går til senere). Der kræves ikke rytterlicens, da det er et træningsstævne. Prisen er inkl. Fold og campingmulighed. Tilmelding er bindende. Bliver man forhindret kan man sælge sin plads til en anden rytter, dette er ens eget ansvar. Påtegnelse af ny rytter eller udskiftning af hest koster 50 kr. i administration. Penge gives ikke retur for afbud uanset årsag.

Ved mindre end 35 tilmeldte aflyses stævnet og pengene bliver betalt tilbage. (sportigebyr refunderes ikke). Stævneudvalget kan ved mindre end 5 tilmeldte i en klasse vælge at overføre disse til en lavere klasse.

Der er mulighed for:

At købe mad i cafeteriet.  At lave fold. (medbring eget foldmateriale, vandspand og evt. strøm til egen fold, da der kun er alm. hegn omkring hele området.

Der er mulighed for at overnatte i eget telt. (ikke mulighed for at tilslutte strøm).

Ved ønsket om fælles hygge og spisning lørdag aften kan f. eks aftales fælles indkøb af pizza el.lign.

Hjælpere:

Der er brug for mange hjælpere til et alridstævne. Derfor skal alle deltagere medbringe en hjælper der kan være forhindringsdommer, sekretær el. lign. Minimum alder 16 år. Hjælperne får gratis forplejning begge stævnedage. Er det umuligt for dig at medbringe en hjælper, kan du betale for en frivillig hjælper, det koster 350 kr.

Ryttere har selv ansvar for:

At printe eget startnummer ud (2 stk. hvide A4 ark med tydelig stort sort nummer der fylder hele siden) – så det kan ses forfra og bagfra på rytterens overkrop. Husk sikkerhedsnåle til at sætte fast. Vi anbefaler laminering eller nummervest ( kan købes billigt i Hööks). Startnumre oplyses ca. 1 uge før stævnet på Dagfari.dk . (Der udleveres ikke startnumre til rytterne, har rytteren glemt sit startnummer kan et print købes for 30 kr. i sekretariatet. Men der kan ikke lamineres og købes sikkerhedsnåle).

Sikkerhed og udstyr:

Ridehjelm er obligatorisk når man sidder på hesten under hele stævnet. Det anbefales at ride med sikkerhedsvest og at installere 112 app. på mobiltelefon og medbringe den under terrænlydigheds ridtet. Alle ryttere skal sætte sig ind i alridregelementet inden start. Der vil være afvigelser.

Fx.

  • Det er tilladt at ride uden sko eller med boots og bidløs/halsrem. Det anbefales ved regn at montere mordax i skoene.(terræn-og galopløb).
  • Det vil være muligt at deltage i individuelle placeringer, samtidig med at man rider på hold.
  • Der vil kun være én dommerbedømmelse på gangarter og lydighed.
  • Der vil være kortere etaper med lavere hastighed i udholdenhed.

Afvigelser fra reglementet er truffet ud fra at lette stævneafviklingen, gøre det billigere, og/eller at give flere mulighed for at deltage/tiltrække flere ryttere.

Praktisk info:   

Deltager man på hold, tæller man også med som individuel ekvipage og har dermed 2 vinder chancer. Tidsplan udkommer ca. en uge før stævnet og kan ses på Dagfaris hjemmeside.

Fredag den 10. juni kl. 19 er der ryttermøde og banepåvisning af terrænlydighedsbanen til fods.

Indtjek vil kunne ske fradag d. 10. juni fra kl. 16-18.

Udholdenhed og terrænlydighed afvikles på grus-, skov- og markveje. Ridning i skoven på store stier SKAL foregå i skridt. Lydighedsprogram rides på 20x40 bane i (20x70m.) ridehus, gangartsprogram på 200-250 m ovalbane og hurtighed på 200 meter passpor.

Der må ikke komme syge heste til stævnet. Medbring derfor udfyldt tro og love erklæring samt hestepas med opdateret vaccinationer efter gældende regler. Ekvipager uden papirerne og vaccinationerne i orden får ikke lov til at stille til start og kan ikke få adgang til stævne/foldområdet. Hestepas opbevares indtil stævnet er afsluttet og udleveres når ens fold er ryddet for hestepære.

Toiletvogne findes og skal benyttes (ingen tisseri i buskene) Der er mulighed for at købe mad ved stævnet og for overnatning i eget telt. (Der er ikke mulighed for bad).

Arrangørerne deltager selv som ryttere til stævnet.

Dyrlægefagligt personale tager puls efter udholdenhedsridtet og kan udelukke heste der er halte eller overanstrengte (se alrid reglementet)

Deltagergebyr dækker: leje af faciliterer: Baneleje/ridehus, udendørs ridebaner og passpor, fold og foldområde til opsætning af telt til overnatning( campingvogne kan ikke medbringes), toiletvogne, el og vand, materialer til terrænbane og i sekretariatet, indkøb af stævnemateriale, forplejning af dommer og hjælpere, dommergebyr, dyrlægefaglige gebyrer, nedsat gebyr for arrangører samt præmier og rosetter.

Tankerne bag træningsstævnet:   

Vi er en lille gruppe som for første gang afholder et alrid stævne. Dagfari har tradition for gennem mange år at arrangere små hyggelige stævner, hvor der er plads til alle uanset erfaringsgrundlag. Det vigtigste er, at vi får gode oplevelser med vores allesammens islandske heste.

Vi ønsker at flere vil få lyst til at ride Alrid . Det betyder, at der ikke er planer om, at sætte vilde og farlige terrænforhindringer op. Der vil være udfordringer, men målet er, at alle kan gennemføre.

Vi har et ønske om, at skabe en tradition fremover om et alridsstævne hvert år på samme tid på sjælland. Så sæt kryds ved 2 weekend i juni måned.  Vi har aftalt i samarbejde med anden lokal islænderklub at afholde Alridsstævner i fællesskab fremover.

Vi har stadig brug for flere hjælpere til stævnet så meld jer gerne. Også til praktiske opgaver før og efter stævnet. Vi glæder os til, at se rigtig mange fine islænderekvipager til stævnet. Vel mødt.

For yderligere information kontakt:

  •  Anne Brøndal  på mail: anne.broendal@gmail.com eller
  • Jeanette Wibe på mail: jeanette.wibe@gmail.com

Med venlig hilsen Hanne, Salli, Jeanette og Anne

Arrangørens kontaktinfo

Dagfari



Se arrangørklubben på SPORTI

Dagfari

Mødested/startsted

Stutteri Bakkeholm
Tinghusevej 40
3230 Græsted
Danmark Vis på kort Navigér hertil