Dagfari Alridtræningsstævne

1. - 3. juni 2018

Dagfari inviterer til 2 dages Alridtræningsstævne  den 1-3 juni 2018.

Alle kan være med. 

Adresse: Søborggård Ridecenter, Søborggårdsvej 60, 3250 Gilleleje.

Klasser: Al4, Al3, Al2

Kort info om klasserne: Alle Alridklasser består af 5 delelementer.

Lørdag: Udholdenhed(distance) og terrænlydighed(terrænspringning)

Søndag: Lydighed(dressur), gangarter(traditionel 4 – gangs klasser), hurtighed(galopløb).

Dicipliner/klasser:

Al4:   Udholdenhed: Ca. 8 km fordelt på 2 etaper, incl. Terrænlydighed( 5 mins pause mellem hver etape): tempo: 9 km/t  Terrænlydighed: 10 forhindringer med max 40 cm højde.  Lydighed: program med skridt, trav eller tølt.  Gangarter: 4.5 program (let 4-gang).  Hurtighed:  Flyvende enkeltstart 200 m med hurtigste tid. Equipagen skal være i skridt efter 75 m.

Al3:    Udholdenhed: Ca. 13 km fordelt på 3 etaper, incl. Terrænlydighed( 5 mins pause mellem hver etape): tempo: 10-12 km/t  Terrænlydighed: 10-15 forhindringer med max 50 cm højde.  Lydighed: program med skridt, trav eller tølt og galop.  Gangarter: 4.5 program (let 4-gang).  Hurtighed:  Flyvende enkeltstart 200 m med hurtigste tid. Equipagen skal være i skridt efter 75 m.

Al2:   Udholdenhed: Ca. 19 km fordelt på 4 etaper, incl. Terrænlydighed (5 mins pause mellem hver etape): tempo: 11-13 km/t  Terrænlydighed: 15-20 forhindringer med max 65 cm højde.  Lydighed: program med skridt, trav, tølt, galop, og schenkelvigninger i skridt.  Gangarter: 4.3 program 

Hurtighed:  Flyvende enkeltstart 200 m med hurtigste tid. Equipagen skal være i skridt efter 75 m.

Mere detaljerede beskrivelse af de enkelte klasser kan findes i Alrid reglementet som findes på Di s hjemmeside. http://www.islandshest.dk/sport/alrid/

Vi følger så vidt muligt de gældende regler, men der kan være afvigelser. Det er rytterens eget ansvar at kende reglerne.

Tilmelding:
Tilmelding åbner på Sporti ca. den 1/4 2018 kl 18.00 og lukker den 1. maj 2018 kl . 18.00 eller når alle pladser er besat. De første 4 dage åbnes for Dagfari medlemmer. Der er plads til 40 equipager. Venteliste oprettes. 

Stævnet er åbnet for alle islænder equipager. Tilmelding er bindende. Bliver man forhindret kan man sælge sin plads til en anden rytter. Det er ens eget ansvar. Påtegning af ny rytter eller udskiftning af hest koster 50 kr i administrationsgebyr. Pengene gives ikke retur for afbud uanset årsag. Med mindre end 30 tilmeldte aflyses stævnet og pengene bliver betalt tilbage (Sporti gebyr refunderes ikke). Startgebyr 800 kr + 10 kr i Sporti gebyr, altså et startgebyr på 810 kr. (se hvad det går til senere). Der kræves ikke rytterlicens.

På tilmeldingen på Sporti kan du vælge hvilken klasse, hold/individuelt, hjælpere, tilmelding til spisning lørdag aften, køb af sandwich og vand mv.

Startgebyret dækker:
Leje af faciliteterne: baneleje/ridehus, udendørs ridebaner, opsætning af fold og telt til overnatning(campingvogne kan ikke medbringes), el, vand, Dommergebyrer, dyrlægefaglige gebyrer, bespisning af hjælpere og dommere, cafeteria, toiletter, materialer til terrænbane og sekretariatet, indkøb af stævnematerialer, samt præmier og rosetter.  Og Sporti gebyr.

Hjælpere: 
Der er brug for mange hjælpere under et alridstævne. Derfor skal alle deltagere medbringe en hjælper der kan være forhindringsdommer, sekretær e.lign.  Min alder 16 år. Hjælperne får gratis forplejning. Er det ikke muligt at medbringe en hjælper kan man betale for en hjælper. Det koster 400 kr.  

Rytterne har selv ansvar for:
At printe eget startnummer ud(2 stk. hvide A4 ark med stort sort nr. der fylder hele siden) – Så det kan ses forfra og bagfra på rytterens overkrop. Husk sikkerhedsnål til at sætte det fast. Vi anbefaler laminering eller nummervest (kan købes billigt i Hooks). 

Startnummer oplyses ca. 1 uge før stævnet på www.dagfari.dk

Sikkerhed og udstyr:
Ridehjelm er obligatorisk under hele stævnet, når man sidder på hesten. Det anbefales at ride med sikkerhedsvest og installere 112 App. På mobiltelfonen og medbringes under hele udholdenhedsog terrænlydighedsridtet.  Det er tilladt at ride uden sko eller med boots- og /halsrem.   Det anbefales at montere mordax.   Der kan udføres stikprøvekontrol af udstyr.

Praktisk info:
Da det er et træningsstævne kan der forekomme mindre afvigelser i forhold til gældende reglement.  

Det vil være muligt at deltage både individuelt og på hold. Deltager man på hold, tæller man også med som individuel equipage og har dermed 2 vinder chancer. Hvis, man ønsker at starte som hold i klasserne Al4+AL3 må et hold være på max 3 ekvipager og Al2 må et hold være på max 2 ekvipager.

Alle rytter der deltager, får rosetter. En klasse, hvor der er mindre en 10 tilmeldte ekvipager, præmieres 1. – 3. præmien individuelt og de 2 bedste hold. Hvis, der er færre end 5 tilmeldte ekvipager i en klasse, kan arrangørerne, vælge at rykke disse ryttere ned i klassen lige under.   Tidsplanen udkommer ca. 1 uge før stævnet og kan ses på Dagfaris hjemmeside.  Indtjek: Fredag den1 juni 2018 kl 16.30-18.00. Efterfølgende kl 18.30 banegennemgang af terrænlydighed til fods. 

Udholdenhed og terrænlydighed afvikles på græs og marker/markskel. Dyrlægefagligt personale tager puls efter udholdenhedsridtet og kan udelukke heste der er halte eller overanstrengte (se alridreglementet) 

Man starter med lydighed ( 20x40 m) og går direkte over til gangarter(tilpasset ovalspor) og der rides kun en af gangen på banen. Der kan forekomme ventetid og man skal selv holde sig klar. Der er kun en dommerbedømmelse på hver disciplin. 

Hurtighedsløb foregår på en markvej. 

Der må ikke komme syge heste til stævnet. Medbring og aflever derfor tro og love erklæring. Hestepas med opdateret vaccinationer med gældende regler skal fremvises på forespørgsel.

Medbring eget foldmateriale og evt. telt . Der forefindes toiletfaciliteter (ikke badefaciliteter).

Cafeteria er åbent under stævnet. Der kan forudbestilles sandwich og vand samt mad lørdag aften og tilkøbes kaffe, kage og lign.

 Arrangørerne deltager selv som ryttere til stævnet. 

5 års heste må ikke deltage – dog må heste der fylder 6 år i 2018 deltage.

Ved foldopsætning betales 200 kr i kontanter i pære depositum som tilbagebetales når folden er ryddet og godkendt af den pæreansvarlige. Det opfordres til at alle holder området ryddet og samler op efter egen hest på fællesarealerne. Alle bedes sørge for at der rent for affald og benytter de opstillede affaldsspande, så vi kan komme igen en anden gang.

Tankerne bag træningsstævnet:
Vi er en lille gruppe frivillige som afholder træningstævnet. Dagfari har tradition for gennem mange år at arrangerer små hyggelige stævner, hvor der er plads til alle uanset erfaringsgrundlag.  Det vigtigste er, at vi får gode oplevelser med vores allesammens islandske heste.

Vi ønsker at flere får lyst til at ride alrid. Det betyder at der ikke er planer om at sætte vilde og farlige terrænforhindringer op. Der vil være udfordringer men målet er at alle kan gennemføre. 

VI glæder os til at se rigtig mange fine islænderequipager til stævnet. Vel mødt. 

For yderlige information. Kontakt: 
Hanne Møller: Mail: alskaer@live.dk
Anne Brøndal: Mail: anne.broendal@gmail.com

Med venlig hilsen på udvalgets vegne.
Hanne og Anne

Arrangørens kontaktinfo

Dagfari



Se arrangørklubben på SPORTI

Dagfari

Mødested/startsted

Søborggård Ridecenter
Søborggårdsvej 60
3250 Gilleleje
Danmark Vis på kort Navigér hertil